Zo kun je flink besparen op je zorgverzekering!

De belangrijkste gezondheidsklachten voorkom je zo

Zo kun je flink besparen op je zorgverzekering!

Categorie : Tips

De zorgverzekering is naast je woonlasten en energie vaak één van je grootste kostenposten. Wel zo handig dus om daar wat op te besparen. Zeker in deze onzekere tijden waarin ook alle kosten flink stijgen. Maar goed, hoe doe je dat? Want je wilt natuurlijk wel goed verzekerd zijn. Belangrijk is dus om zeker niet te bezuinigen op de essentiële- of basiszorg. Maar het is wel belangrijk om even goed te rekenen. Soms betaal je met verzekering namelijk meer dan zonder. We zetten de belangrijkste tips even op een rij.

Gezinsverzekering of apart?

Veel gezinnen kiezen voor een gezinsverzekering omdat dit eenvoudig en overzichtelijk is. Maar wanneer één of meer van je gezinsleden specifieke zorg met hoge kosten nodig heeft, dan kan het soms slimmer zijn om een aparte zorgverzekering af te sluiten. Vergelijk de zorgverzekeringen onderling en bekijk welke de beste vergoeding biedt voor de gewenste zorg. Check ook even of dit niet eerst van het eigen risico afgaat.

Stem de verzekering af op je hoogste kosten

Verwacht je volgend jaar hoge kosten? Dan kan het slim zijn om je verzekering daar op af te stemmen. De vergoedingen zijn namelijk heel verschillend per verzekeraar. Bij de ene verzekeraar moet je je beugel van 2.500 euro volledig zelf betalen. Bij de andere krijg je deze grotendeels vergoed. Op deze manier kun je dus flink wat geld besparen. Door alle zorgverzekeringen te vergelijken, vind je snel en eenvoudig degene met de beste vergoeding tegen de laagste kosten.

Vraag een second opinion aan

Moet je een dure medische ingreep ondergaan? Ga dan zeker ook even naar een andere arts voor een second opinion. Laat deze zelf onderzoek doen. Zo weet je zeker dat je een onafhankelijk advies te horen krijgt. In de praktijk blijkt helaas dat veel van de aanbevolen behandelingen niet nodig zijn. In het recente verleden werd hier in Duitsland ook onderzoek naar gedaan. Van de 100 gezonde personen die naar de tandarts gingen, kregen 90 personen een onnodige behandeling.

Reken alles even goed uit

Veel mensen sluiten gedachteloos een verzekering af. Maar stel je hebt alleen maar twee controles per jaar en nooit gaatjes. Is het dan nodig om een tandartsverzekering af te sluiten? En soms sluit je een dure tandartsverzekering af voor bijvoorbeeld kronen of een brug. Wanneer je gaat rekenen, dan blijkt soms dat de verzekering duurder is dan zelf betalen. Reken dus altijd van tevoren even goed uit of het je ook echt wat oplevert. Je kunt het geld van een tandarts- of aanvullende verzekering ook apart zetten op een rekening en daar zelf je zorgkosten van betalen. Dit is natuurlijk alleen handig wanneer je geen hoge medische kosten verwacht.

Afstemmen op gebruik

Misschien geef je elk jaar ongeveer hetzelfde uit aan zorg. In dit geval kun je besluiten om de verzekering te zoeken die de beste vergoeding biedt voor deze zorg. Sommige verzekeraars vergoeden bepaalde medicatie namelijk wel en anderen niet. Zo weet je zeker dat je zoveel mogelijk vergoed krijgt en zo min mogelijk betaalt. Dat scheelt flink in de kosten op jaarbasis. Bekijk ook of je een collectieve verzekering kunt afsluiten. Betaal de kosten bij voorkeur jaarlijks. Ook dit scheelt weer in de totale kosten.


Uitloggen op dit account

Geef een reactie

Related Posts