Wat zijn nou typische mannensporten?

Wat zijn nou typische mannensporten?

Mannen en vrouwen zijn nou eenmaal verschillend, en die doen ook graag aan andere sportsoorten dan dat vrouwen doen. Hoewel er tegenwoordig natuurlijk ook genoeg vrouwen zijn die voetbal spelen, gaan er nog steeds meer mannen met de bal weg dan vrouwen. Hierbij een lijstje met een paar typische sporten die vooral worden uitgeoefend door mannen.

Voetbal

Met stipt op nummer één: voetbal wordt het meest door mannen gespeeld in Nederland. En dan vooral buiten op het voetbalveld. Maar ook zaalvoetbal is een stuk populairder onder mannen dan onder vrouwen.

Hockey

Hockey is een bekende mannensport. Hoewel er toch meer vrouwen in Nederland aan hockey doen, is het zeker heel populair bij mannen. Het is natuurlijk ook met zijn allen achter een bal aanrennen, net als voetbal.

Tennis

Er zijn meer mannen in Nederland die tennissen dan vrouwen. Tennis is vaak een solo-sport of een duosport.

Vecht- en verdedigingsporten

Hoewel steeds meer vrouwen dit tegenwoordig ook doen, is het nog steeds populairder bij mannen dan bij vrouwen. Het wordt vaak als gewelddadig gezien, waar vrouwen nou eenmaal niet voor kiezen. Onder vecht- en verdedigingsporten worden veel sporten gezien zoals boksen en judo.

Squash

Squash is eigenlijk een vorm  van tennis, maar veel intensiever. Je speelt het met zijn tweeën en je slaat met een soort tennisracket en bal tegen een muur aan, en zo speel je tegen elkaar. Het kan er hard aan toe gaan, en zweten gegarandeerd.

Dit zijn natuurlijk niet alle sporten die heel populair zijn voor mannen, zo zijn mannensporten zoals hardlopen, fitness, wielrennen, mountainbiken en biljarten. Al vraag ik me bij die laatste af en toe echt af, hoe goed die sport voor de man is 😉.


Related Posts