Wat zijn erectiestoornissen en wat kun je ertegen doen?

  • 0

Wat zijn erectiestoornissen en wat kun je ertegen doen?

Tags : 

Mensen die last hebben van erectiestoornissen weten vaak niet wat ze hiertegen kunnen doen en waardoor dit komt. Er spelen vaak veel vragen bij de mensen die hier last van hebben, in dit artikel wordt uitgelegd wat je ertegen kan doen en of deze middelen vergoed worden door de zorgverzekering.

Waardoor ontstaat een erectiestoornis?

Een erectiestoornis kan ontstaan door verschillende dingen. De meest voorkomende oorzaak is de leeftijd, bij het ouder worden neemt het erectievermogen van het lichaam af. Andere oorzaken kunnen bijvoorbeeld zijn: psychische problemen, seksuele problemen, lichamelijke problemen, bijwerkingen van medicijnen of door bijvoorbeeld roken of overgewicht.

Wat kun je doen tegen erectieproblemen?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen tegen een erectieprobleem. Wanneer je levensstijl het probleem is van je erectiestoornis kun je gaan proberen dit te veranderen, denk dan bijvoorbeeld aan: niet roken, goede voeding, genoeg lichaamsbeweging, minder alcohol enzovoort. Wanneer het aan de leeftijd ligt kun je er vrij weinig aan veranderen, je kunt wel speciale pillen kopen zoals Libido forte. Dit zijn speciale pillen die de erectie stimuleren en helpen deze vast te houden. Wanneer het aan psychische aspecten ligt kun je bijvoorbeeld een psychiater raadplegen of met een vertrouwenspersoon praten.

Worden middelen tegen erectiestoornissen vergoed?

Enkele middelen worden vergoed door een zorgverzekeraar. Sommige erectiepillen worden vergoed door de verzekeraar, maar erectiepillen zijn zeker niet voor iedereen geschikt. Het beste kun je met je huidarts bespreken wat de mogelijkheden zijn en wat er vergoed wordt en wat niet. Vaak verschilt het ook nog per verzekering en verzekeraar wat er vergoed wordt en wat niet.


Laat een reactie achter

Gerelateerde Artikelen