Wat is Trance-gerichte meditatie?

Hartritme Meditatie

Wat is Trance-gerichte meditatie?

Trance-gerichte meditatie is eigenlijk een grote afwijking in traditionele meditatie. Het gaat in tegen alle principes van de oude leer, en eigenlijk tegen alles waar meditatie voor staat. Zoals de naam doet vermoeden is Trance-gerichte meditatie erop uit om jezelf in een trance te krijgen. Dit houdt in dat je een verminderde bewustwording hebt, je hebt dus niet meer door wat er om je heen gebeurd. Dit gaat in tegen de normale praktijken van meditatie omdat die er juist op zijn gericht om jezelf bewust te worden van je omgeving en van je innerlijke zelf.

Mensen die in een trance staat verkeren, ervaren dit als zeer spiritueel. Het is alsof je geest zich buiten het lichaam begeeft en je bewustzijn verdraaid wordt. Dit heftige effect kan op verschillende manieren bereikt worden velen hiervan worden niet aangeraden.

Trance-gerichte meditatie met drugs

De snelste en simpelste weg om trance-gerichte meditatie uit te voeren en een trance te bereiken is met behulp van drugs. Onder invloed van een verscheidenheid aan verdovende middelen is het mogelijk om in een trance te raken. Het is uitermate gevaarlijk om verschillende drugs door elkaar te gebruiken, en wordt zodoende ook sterk afgeraden. Een trance bereiken via drugs mag dan wel aanvoelen als een spirituele ervaring, in feite heeft het hier niks mee te maken. Mocht je geïnteresseerd zijn in het bereiken van een trance, dan is het sterk aan te raden om een andere techniek te gebruiken. Alhoewel het effect van de volgende methode voor sommigen nog heftiger kan zijn dan dat via drugs, is het nog steeds de beste manier.

Trance-gerichte meditatie door snelle ademhaling

Een staat van trance bereiken kan ook via een aanpassing van de ademhaling. Dit effect is tamelijk heftig dat het aan te raden is om eerst een andere vorm van meditatie te beoefenen voordat je hieraan begint. Je begint door een rustige plek te vinden waar weinig tot geen geluid is. Vervolgens neem je een ontspannen positie aan en sluit je je ogen. Je maakt je hoofd leeg en begint te letten op je ademhaling. Vervolgens versnel je je ademhaling constant een beetje meer. Dit blijf je doen tot je ademhaling zo snel wordt dat je in een trance schiet. Deze vorm van meditatie vergt veel van je lichaam en kan potentieel schadelijk zijn, beoefen deze vorm daarom alleen in het bijzijn van iemand anders die kan ingrijpen mocht het fout gaan.


Related Posts