Wat is Kundalini meditatie?

Hartritme Meditatie

Wat is Kundalini meditatie?

Kundalini is de term die wordt gebruikt voor onze levensenergie. Deze energie loopt door elk levend mens in een opwaartse stroom. Afhankelijk van de staat waarin een mens verkeert kan de kundalini sterk of zwak zijn. Met een fit en gezond lichaam is je kundalini op zijn sterkst, zodra je fysiek of mentaal onstabiel bent zal je kundalini ook lager zijn. Kundalini meditatie richt zich op de bewustwording van hiervan, en het veranderen van de kracht van deze energie.

In eerste opzicht lijkt het dat hoe meer kundalini je door je lichaam laat gaan, hoe beter het is. Echter is dit niet het geval. Om het beste beeld te krijgen van je lichaam en kundalini, moet je je lichaam voorstellen als een gloeilamp. De kundalini die door je lichaam stroomt is de elektriciteit die een lamp doet branden. Met te weinig stroom zal de lamp niet goed genoeg licht geven en niet optimaal presteren, teveel is echter ook niet goed. Als er teveel energie door een lamp heen gaat dan raakt deze uitgebrand en gaat hij stuk. Dit geldt ook voor je lichaam en kundalini. Zodra er teveel kundalini door je lichaam stroomt zal je lichaam hier onder leiden, dit kan op fysiek of mentaal vlak gebeuren. Dit wordt ook wel het Kundalini Syndroom genoemd.

Bij kundalini meditatie neem je een ontspannen zithouding aan en richt je je op de energie die van beneden naar boven loopt in je lichaam, vervolgens probeer je deze energie te vergroten of verkleinen door middel van correcte ademhaling.

Wat zijn de symptomen van Kundalini Syndroom?

Door de ophoping van kundalini in je lichaam kan je lichaam overwerkt raken. Zodra dit gebeurd spreken we van het Kundalini Syndroom. Symptomen hiervan zijn persoons afhankelijk maar uiten zich vaak in milde vormen als:

  • Vaak gestrest zijn of snel geïrriteerd raken.
  • Weinig aandacht of concentratie hebben.
  • Af en toe fysieke pijn ondervinden op plekken die niet normaal zijn.
  • Veel negatieve gedachten hebben.

Als dit niet vroegtijdig wordt behandeld dan kan de kundalini overlopen en er voor zorgen dat je zwaardere klachten krijgt:

  • Spontane woedeaanvallen krijgen.
  • Intense emoties ervaren zonder adequate aanleiding.
  • Constante pijn ervaren zonder duidelijke blessures.

Mocht je last hebben van één of meerdere van deze symptomen dan is het aan te raden om eerst een dokter op te zoeken. Het kan zijn dat de reden van deze klachten fysiek is en moet zodanig eerst op die manier worden opgelost. Als er echter geen concrete reden wordt aangetroffen voor je klachten, dan is het aan te raden om kundalini meditatie toe te passen.


Related Posts