Wat eten we vandaag, en zo gezond mogelijk?

wat eten we vandaag

Wat eten we vandaag, en zo gezond mogelijk?

Wat eten we vandaag is ongetwijfeld een van de meest gestelde vragen op het internet. Het is een logische zoekopdracht voor iedereen die even geen inspiratie heeft. Misschien inspiratie heeft, maar op zoek is naar iets anders of zich graag laat verrassen met nieuwe recepten.

Hoe specifieker je zoekt, hoe beter het resultaat. ‘Wat eten we vandaag” is erg algemeen en kan er dus werkelijk van alles in de zoekresultaten verschijnen. Dit zullen logischerwijs voornamelijk recepten websites zijn. Of andere websites die met eten en voeding te maken hebben. Wanneer je naar bijvoorbeeld gezonde smoothies zoekt, dan krijg je weer heel andere informatie.

Je zou dus kunnen zeggen dat Google een grote verantwoording hierin kan nemen. En iedereen die zoekt naar een algemene zoekzin zoals ‘wat eten we vandaag’ Niet alleen de sterkste en beste recepten websites laten zien. Maar de zoekmachine zou er ook voor kunnen kiezen om je alleen website te tonen met gezonde recepten.

Natuurlijk is dit niet te voorspellen want zoekopdrachten worden steeds persoonlijker en gebruiken zoekmachines de informatie die ze al van je hebben om te bepalen wat ze aan je laten zien in de zoekresultaten. Dit zal steeds geavanceerder worden en daarom doet het ertoe waar jezelf voor kiest.

Dragen de zoekresultaten bij aan een gezond eetpatroon?

Oftwel worden er alleen websites getoont die daadwerkelijk vooral gezonde recepten hebben. Of wordt gewoon de sterkste website bovenaan gezet? Zonder diep op de technische aspecten van zoekmachine marketing in te gaan. Gaan we kijken naar de de resultaten en welke van deze websites ook echt gezonde gerechten en recepten aanbieden.

Voor het gemak hebben we een screenshot bijgevoegd van onze zoekopdracht en de bijhorende resultaten. Voor de duidelijkheid, zoekresultaten zijn bij iedereen anders, zo zijn deze op basis van locatie en eerdere zoekopdrachten. Wij zitten nu in België en hebben daarom de volgende resultaten gekregen bij de zoekopdracht naar ‘wat eten we vandaag?’

screenshot zoekresultaten wat eten we vandaag

Op het screenshot hierboven zie je de uitkomst. Opvallend is het eerste resultaat van de website knorr.com Deze mag je meteen vergeten. Dit is namelijk een betaalde advertentie en betaald Knorr flink om helemaal bovenaan te staan. Waar we naar gaan kijken zijn de organische zoekresultaten.

Je ziet dan 10 resultaten op de eerste pagina. Dit is de pagina waar de meeste mensen gebruik van maken. Een klein deel van de mensen die opzoek zijn naar recepten websites en informatie over voeding surft nog verder naar pagina 2 en naar 3 nog minder. Het grootste gedeelte van mensen die naar gezond eten zoeken blijven op de eerste pagina met de eerste 10 zoekresultaten.

Heerlijk en gezond eten

De eerste niet altijd de beste

Wat je daar ziet is dat het eerste organische resultaat die van ah.be is. Dit is de website van Albert Heijn in België waar je online je boodschappen kunt bestellen. Naast boodschappen kun je er ook veel recepten en gerechten vinden. Maar staat de AH niet direct bekend om verantwoorde en gezond bewuste recepten.

Als je verder kijkt dan zie je dat de resultaten van plek 2 tot en met 7 bezet worden door websites die wel met voeding te maken hebben. Maar niet direct berucht zijn om hun gezonde lifestyle. Je ziet websites van Libelle, Solo en Elle eten. Dit zijn grote websites met veel bezoekers en bekendheid maar wederom niet bekend vanwege een verantwoorde lifestyle. Hoewel ze wel veel recepten aanbieden en leuke blogs hebben met lifehacks en gezond eten. Is de website hier niet op gefocust en voorziet je niet direct in de behoefte om je te helpen met het vinden van gezonde recepten waarmee je gezonder kunt leven en eten.

Het beste ‘wat eten we vandaag?’ resultaat

Op de 7e plek zien we een maaltijdbox website. Wat kan je van deze website denken en zeggen? Ze bieden recepten aan, je vindt er vooral veel informatie over maaltijdboxen en foodboxen. Dat zijn de kookboeken gevuld met boodschappen en recepten die je thuisbezorgd krijgt. Staat deze website daarmee voor een gezond eetpatroon en gezonde lifestyle? Wij denken van wel. Dat een maaltijdbox bijdraagt aan een gezonde levensstijl kun je hier lezen.

Waarom? Wanneer je het over een maaltijdbox hebt, dan heb je het over makkelijk koken en tijdsparen. Het zijn boxen die bij je thuis worden bezorgd met daarin producten waarmee je de hele week lekkere maar ook gezonde recepten kunt bereiden, zonder dat je hiervoor zelf veel denk werk en boodschappen hoeft te doen. De boxen zijn zo ingedeeld dat koken sneller en makkelijker gaat maar toch zo gezond mogelijk blijft.

gezonder eten vandaag

Evenwichtige en gezonde gerechten

De andere unieke en krachtige eigenschap van deze foodboxen is dat alle recepten worden bedacht met een gezond en evenwichtig voedingspatroon in gedachten. Wanneer je wekelijks uit een van de maaltijdboxen zoals onder andere die van Smartmat, HelloFresh en of Marley Spoon en Ekomenu eet. Dat je dan zo gezond mogelijk eet. Met de producten die bij (biologische) boeren al dan niet uit de buurt vandaan komen.

Wat eten we vandaag met een maaltijdbox?

Is dit een website die je direct voorziet met informatie voor een gezonder leven waarin gezond eten centraal staat. Ja, en daarmee is in feite dus deze maaltijdbox website het beste resultaat wat je krijgt wanneer je naar de zoekterm ‘wat eten we vandaag?’ zoekt. En zou deze dus als eerste zoekresultaat getoond moeten worden als de zoekmachine ook zou willen dat je gezonder gaat eten. 😉

Is deze informatie relevant?

Wij vinden van wel. Net zoals ons zou iedereen zijn eigen verantwoording moeten nemen om ervoor te zorgen dat de wereld gezonder, veiliger en beter wordt. Alle kleine beetjes helpen. Met dit artikel willen we je niet alleen uitleggen hoe zoekmachines werken. Maar vooral ook bewust maken van het feit dat je gezonder moet eten en hoe je dit kunt doen wanneer je hiernaar zoekt via een van de meeste gebruikte zoektermen ‘wat eten we vandaag?’

Klik daarom niet altijd direct op het eerste resultaat. Maar kijk verder en bedenk zelf volgens een logische redenering welke website nu echt gezonde maaltijden en gezond bewuste recepten aanbiedt. Of pas je zoekopdracht aan 😉


Related Posts