Wat doet een specialist in tandprotheses?

Tandprothese

Wat doet een specialist in tandprotheses?

Ben je op zoek naar een specialist op het gebied van tandprotheses? We kunnen je aanraden om contact op te nemen met tandprothetische praktijk van der Kooij. We leggen je graag uit voor het repareren van tanden bij deze specialist precies in zijn werk gaat. Daarnaast is het ook mogelijk om een prothese voor u tanden aan te laten brengen. Ook implantaten kunnen een oplossing zijn. Het is echter belangrijk dat u kiest voor de juiste specialist zodat u er een lange tijd vooruit kunt met uw tanden.

Wat is een prothese precies?

Als u een tand verloren bent of als er een tand afgebroken is dan is het mogelijk om een prothese aan te laten brengen. Dit is een goede oplossing als u de tand niet kan vervangen door een ander alternatief zoals een brug of een kroon, in sommige gevallen zijn implantaten ook een alternatief. Een tandprothese kunt u uit uw mond nemen, implantaten niet, die zitten bevestigd in uw mond. Er zijn verschillende soorten protheses mogelijk voor uw tanden.

Verschillende soorten protheses

Over het algemeen wordt er gebruik gemaakt van twee verschillende soorten protheses, de plaatprothese en de frameprothesen. Een plaatprothese is een plaatje gemaakt van kunsthars, met de kleur van uw tanden en tandvlees. De andere oplossing is een vreemd, deze is gemaakt van metaal en hierop wordt ook een tandvleeskleurige kunsthars gemaakt. Daarop zitten de kunsttanden en -kiezen bevestigt.

Een specialistische in reparaties van tanden

Bij de specialistische praktijk van Van der Kooi kunt u al meer dan 25 jaar Terecht om hun tanden te laten repareren, deze praktijk is ook een specialist in tandprotheses. Ook voor het onderhouden van hun tanden kunt u hier terecht. Neem gerust contact op als je de mogelijkheden voor een tandprothese wilt bespreken.


Related Posts