Waar komen erectieproblemen vandaan?

  • 0

Waar komen erectieproblemen vandaan?

Tags : 

Je zult het vast en zeker wel eens op het nieuws voorbij hebben zien komen: een toenemend aantal mannen met last van erectiestoornissen of soortgelijke problemen. Het is vaak een lastig onderwerp voor mannen en daarom wordt er ook niet veel over gesproken. Het is echter wel iets dat besproken moet worden anders kunnen de problemen toenemen en kan het wellicht lijden tot een langer ziekte bed. Maar waar komen deze problemen nou eigenlijk vandaan?

Ouderdom

De voornaamste reden van erectieproblemen is ouderdom. Het is in veel gevallen simpelweg niet tegen te gaan en de problemen nemen toe naarmate je ouder wordt. Wanneer je gezond leeft en veel sporters zullen de problemen minder snel aan het licht komen, maar uiteindelijk heeft 14% van de oudere mannen last van stoornissen of verwante problemen. Maar liefst 41% van de mannen tussen de 61 en 80 jaar hebben erectieproblemen en daarom ook niet verwonderlijk dat het steeds vaker wordt aangekaart.

Wanneer de problemen te maken hebben met ouderdom komt het voornamelijk door aderverkalking en andere vormen van bloedziekten. Er is natuurlijk bloed nodig voor een erectie en wanneer dit niet meer soepel door het lichaam stroomt kunnen er zich problemen ontstaan.

De jeugd van tegenwoordig

Het is misschien nu nog lastig te voorspellen, maar er zijn onderzoekers en die zeggen dat het te maken heeft met het kijken naar pornografie en zelf masturbatie. Hoe meer dit gedaan wordt hoe groter de kans is op erectiestoornissen. Over een aantal jaar zal het uitwijzen of dit onderzoek betrouwbaar is gebleken, maar wel interessant om de ontwikkelingen te blijven volgen.

Bron: Erectiepillen.nl


Laat een reactie achter

Gerelateerde Artikelen