Veiliger werken met bedrukte werkkleding

Veiliger werken met bedrukte werkkleding

Tegenwoordig maakt bijna elk bedrijf wel gebruik van werkkleding. Kleding waaraan je kan zien waar iemand werkt of wie bij wie hoort. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van bedrukte werkkleding. Het staat een stuk professioneler, is handig voor de klanten en werknemers zelf  en vergoot de naamsbekendheid van je bedrijf.  Werkkleding zijn ook vaak gemaakt voor het werk dat je doet, ze zitten comfortabeler en zijn speciaal uitgerust aan het werk dat je verricht. Het is over het algemeen niet de bedoeling om de werkkleding in je vrijetijd te dragen.

Nadelen van werkkleding

Naast het feit dat werkkleding leuk en makkelijker te herkennen is voor mensen. Kan het ook nadelen hebben. werkkleding draag je namelijk de hele dag door en dat kan opgeven moment vies worden en gaan stinken. Neem bijvoorbeeld rokers; mensen die roken en in hun pauze tijdens werk even een sigaretje opsteken met hun werkkleding nog aan stinken vaak naar rook. Het rook blijft in hun kleding hangen en dit veroorzaakt een nare geur wat jij en de rest van de werknemers of klanten dan de hele tijd  moeten ruiken. En je kan je voorstellen dat dat niet prettig is om in te werken.

Veiliger werken vereist de juiste diploma’s

Bij veel beroepen in de scheepvaart en offshore ben je verplicht om voor deze werkzaamheden gecertificeerd te zijn. Dat betekent dat je niet mag werken als je certificaten verlopen zijn en je hier om de paar jaar opnieuw voor moet trainen. Dit is niet gek als je nagaat dat het werken op een boorplatform de nodige gevaren met zich mee kan brengen, die voor een ongetraind persoon extra gevaarlijk kunnen uitpakken.


Related Posts