Tips voor het kiezen van de juiste zorgverzekering

Zorg verzekeren

Tips voor het kiezen van de juiste zorgverzekering

In Nederland is een zorgverzekering voor iedereen verplicht. Een goede zorgverzekering betekent voor iedereen wat anders. Iedereen heeft namelijk een andere zorgbehoefte. Twijfel jij momenteel of je beschikt over een passende zorgverzekering? Dan is het verstandig om voor 2018 je zorgverzekering weer eens goed onder de loep te nemen. Wij geven je graag tips voor het kiezen van de juiste zorgverzekering.

Zorgwensen in kaart brengen

Voordat je start met het zoeken naar de juiste zorgverzekering, is het aan te raden om je zorgwensen in kaart te brengen. Wat zijn je vaste jaarlijkse zorgkosten en verwacht je hier veel andere kosten bij voor het aankomend jaar? Draag je bijvoorbeeld een bril of lenzen? Dan is het verstandig om te kiezen voor een verzekering die deze zorgkosten geheel of gedeeltelijk dekt.

Vergelijk zorgverzekeringen

Als je op zoek bent naar een nieuwe zorgverzekering is het je vast niet ontgaan dat er ontzettend veel keuze is. Om een goede keuze te maken voor je persoonlijke situatie, is het aan te raden om op een vergelijkingswebsite een vergelijking te maken. Het is mogelijk om de kwaliteit van verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken, maar ook de prijs.

Eigen risico zelf bepalen

In 2018 geldt er een eigen risico van €385,-. Je hebt de mogelijkheid om vrijwillig je eigen risico te verhogen. Dit is zelfs mogelijk tot een bedrag van €885,-. Het voordeel hiervan zul jij merken aan de premie die jij maandelijks moet betalen. Deze daalt namelijk door het verhogen van je eigen risico. Dit is echter niet voor iedereen een goede optie. Als je vaak ziek bent en je hebt veel zorgkosten, is dit niet aan te raden. Ben je gezond en heb je weinig klachten, dan kan dit wel een aantrekkelijke optie zijn. Dan kun je uiteindelijk met deze mogelijkheid geld besparen.


Related Posts