4 Tips tegen een winterdip

Winterdip tips

4 Tips tegen een winterdip

De donkere dagen en de kou hebben een grote invloed op mensen. Veel mensen ondervinden tijdens de wintermaanden een dip, waarbij je je moe en onprettig voelt. Het enige wat je eigenlijk wilt is lekker binnen blijven, eten en veel slapen. Helaas kunnen wij niet als sommige dieren een heerlijke winterslaap houden. Daarom geef ik enkele tips om een winterdip te verminderen om de winter goed door te komen.

Licht en buitenlucht

Buitenlucht is goed voor de gezondheid en geeft je energie doordat je lichaam wordt blootgesteld aan het licht. De enige manier waardoor je lichaam echt wakker wordt, is door het bloot te stellen aan licht. Zorg ’s ochtends ook voor genoeg licht om goed wakker te worden. Wanneer het licht niet van buiten komt, kan je voor genoeg licht eventueel gebruik maken van felle verlichting. Ook is het belangrijk om in huis en tijdens het werk zoveel mogelijk daglicht binnen te laten. Licht zorgt voor energie en kan je humeur een boost geven.

Beweging

Ook is het belangrijk om genoeg beweging te krijgen. Wanneer je beweegt, maakt het lichaam stoffen aan die weer extra energie geven en je een gelukkiger gevoel geven waardoor het gevoel van een winterdip minder wordt. Bewegen in de buitenlucht is natuurlijk optimaal, dan heb je tegelijkertijd de voordelen van het licht, de buitenlucht en het bewegen. Het makkelijkst is om simpelweg te gaan fietsen naar je werk in plaats van met de auto. Of ga eens na je werkdag lekker een stukje wandelen. Je lichaam en je humeur zullen je dankbaar zijn.

Gezond eten

Natuurlijk is het altijd belangrijk om gezond te eten, maar tijdens de wintermaanden kan je lichaam wel wat extra aandacht gebruiken. Het is belangrijk om veel groenten te eten voor de nuttige voedingstoffen om je lichaam gezond te houden. Eet daarentegen zo min mogelijk suiker. Wanneer je veel suiker eet, zal dit worden opgeslagen als vet. Je krijg hierdoor meer honger en je energieniveau daalt extreem wanneer de energie van de suiker is uitgewerkt. Hierdoor wordt een dip dus gestimuleerd. Ook kan je gebruik maken van vitaminesupplementen om het lichaam te voorzien van de nodige vitamines. Vooral vitamine D is belangrijk, aangezien deze normaal wordt geleverd door zonlicht. Helaas kom je in de winter niet veel in aanraking met zonlicht.

Ga leuke dingen doen

Tijdens de donkere wintermaanden kan het moeilijk zijn om de deur uit te gaan en te genieten van dingen. Zorg ervoor dat je leuke dingen inplant, zodat je je ergens op kan verheugen. Hierdoor wordt je humeur verbeterd en zal het makkelijker zijn om te genieten. Zo zijn er tijdens de wintermaanden genoeg leuke dingen te doen. Natuurlijk zijn er de feestdagen sinterklaas, kerst en oud en nieuw die voor veel plezier kunnen zorgen. Ook kan je heerlijk een weekendje weggaan of lekkere de hele dag ontspannen in een wellness spa.

Met deze tips kan je winterdip tot een halt gebracht worden. Zorg voor een positieve mindset en laat de koude winter je niet de baas worden. Er zijn nog genoeg leuke dingen te doen en ookal is het koud buiten, uiteindelijk is het zo erg nog niet. Kleed je warm aan en ga erop uit, dan is de winter zo weer voorbij!


Related Posts