Moet ik mijn ogen laten laseren?

Ooglasering

Moet ik mijn ogen laten laseren?

Draag je een bril? Of contactlenzen? Misschien wil je wel graag zonder bril of lenzen leven? Dat is tegenwoordig haalbaar door je ogen te laten laseren. De vraag is echter moet je dat wel doen of is het te gevaarlijk?

Als je ogen slecht zijn en het beeld dat je ziet wazig is, is er geen weg meer terug. Alleen via hulpmiddelen kan je dan de wereld goed waarnemen. Met de moderne ooglasertechniek kunnen de ogen weer als de oude gemaakt worden. Dit werkt als volg, de laser repareert het hoornvlies zodanig dat licht normaal terug in de lens kan vallen en het beeld weer correct wordt gevormd.

Veelal zie je in het nieuws de negatieve gevolgen van laseren, maar niets is minder waar. De techniek wordt steeds beter en het geval wil dat er tegenwoordig bijna nooit sprake is van complicaties.

Laseren valt echter wel af te raden voor mensen met een hele hoge sterkte. Daar kan het hoornvlies niet goed genoeg aangepast worden, maar tegenwoordig kan al steeds meer. Steeds hogere sterktes kunnen wel met lasers worden gecorrigeerd.

In principe valt voor iedereen met slechte ogen aan te raden om de ogen te laten laseren. Het leven zonder bril of lenzen voelt volgens mensen die de operatie zijn ondergaan veel beter en het gevoel van brilvrij zijn voelt zeer bevrijdend. Het is en blijft een operatie en daarbij kan het resultaat achteraf tegenvallen. Zorg er dus voor dat wanneer je de beslissing wilt nemen of ooglaseren voor jou interessant is je hier goed over nadenkt. Zo maak je de juiste keuze.


Related Posts