Modafinil (Provigil) voor betere prestaties

  • 0
Modafinil

Modafinil (Provigil) voor betere prestaties

Tags : 

Ken je de film (of spin-off) Limitless met Bradley Cooper? Dan ben je bekend met het fictieve supplement NTZ, een smartdrug die je in staat stelt scherp na te denken en meer uit je carrière (of studie) te halen. Wat blijkt Modafinil, een medicijn tegen slaperigheid blijkt een beetje op dit supplement te lijken. Het is dan ook niet voor niets dat in de Verenigde Staten piloten en militairen steeds vaker gebruik maken van de smartdrug omdat het de alertheid en denkkracht bevordert tijdens de vaak lange werkdagen die ze scherp moeten blijven.

Wat is Modafinil?

Oorspronkelijk werd het supplement ontwikkeld om mensen die leiden onder zware aanvallen van narcolepsie (spontaan in slaap vallen) een beter en actiever leven te geven. Later bleek het ook goed te werken bij de behandeling van fibromyalgie, myalgische encefalomyelitis (met spierpijn gepaard gaande ontsteking van de rug of hersenen) en vermoeidheidsklachten.

Tegenwoordig wordt Modafinil nog maar weinig door artsen voorgeschreven. De keren dat dit wel gebeurd is er bij de patiënt een resistentie bestaat voor het methylfenidaat medicijn. Over het algemeen wordt dat medicijn voorgeschreven om chronische slaperigheid te behandelen.

Zoals we eerder al aangaven is men er een tijdje geleden achtergekomen dat Modafinil, ook wel Provigil of Modiodal genoemd, erg geschikt is voor het verbeteren van de mentale prestaties van gezonde mensen. Daarbij komt dat het zonder doktersrecept te verkrijgen is. Het is dan ook niet gek dat steeds meer ambitieuze professionals de smart drug uitproberen. Vaak bevalt ze dit erg goed, daar er geen noemenswaardige bijwerkingen bekend zijn en ze slimmer en langer door kunnen werken.

Modafinil proberen?

Wil je het Modafinil supplement zelf eens proberen? Dan kan je het hier bestellen.


Laat een reactie achter

Gerelateerde Artikelen