Laser ontharen, hoe zit dat eigenlijk?

Laser ontharen

Laser ontharen, hoe zit dat eigenlijk?

Ontharen door middel van laser is bedoeld voor alle huidgebieden waar men ongewenst haar heeft. Gezicht, oksels, rug, benen laseren: het kan allemaal. De kwalitatieve Soprano Laser waarmee Hairless Laser Clinics werkt kan door zijn innovatieve design & techniek veilig gebruikt worden voor alle huidskleuren van licht tot zeer donker.

Zo werkt het

Het specifieke licht van de laser, van een unieke golflengte, wordt opgenomen door het pigment dat in het haarzakje zit. Het haartje wordt warm, geeft zijn warmte af aan het haarzakje, waardoor dit volledig vernietigd wordt. De warmte en kracht van de laser zorgt voor vernietiging van het haarzakje, wat nodig is om herstel van het haarzakje te doen voorkomen. Binnen één tot anderhalve week na de behandeling worden de vernietigde haartjes door de huid uitgestoten.

Waarom 4-5 behandelingen?

De laser kan alleen effectief de follikels vernietigen waar de haar in het follikel vastzit (groeifase van de haar). Niet alle haren zitten tegelijk in de groeifase. Na 6 of 8 weken (afhankelijk van het behandelgebied) is de volgende serie actief en kan die weer behandeld worden.

Voordelen laser ontharen t.o.v. IPL/Flitslamp systemen:

  • Het licht met unieke golflengte is speciaal gericht op pigment in de haren, en niet generiek zoals IPL.
  • De laser werkt precies diep genoeg in de huid, waar de haarzakjes zich bevinden. (2-3mm)
  • Gerichte hitte en adequate koeling, zodat verbranding van de huid voorkomen wordt
  • Energie wordt geconcentreerd, waardoor een snel resultaat wordt behaald

Related Posts