Je bent wat je eet

je bent wat je eet

Je bent wat je eet

Je weet vast wel dat de grote supermarktketens tegenwoordig allemaal een bezorgdienst hebben. Deze supermarkten verkopen vaak alleen niet de meest gezonde opties. Ze verzamelen vaak alles in grote distributiecentra en halen groente en fruit goedkoop uit alle hoeken van de wereld.  Biologisch en plaatselijk verbouwd zie je nauwelijks in deze grote ketens. Maar waarom zou je eigenlijk overstappen naar biologische groente en fruit van de lokale teler?

Vers, verser, verst

Het allerverste eten krijg je als je lokaal koopt. Veel van de grote supermarktketens kopen hun groente en fruit in andere landen en laten het vervolgens invliegen. Daardoor zijn ze vaak veel minder vers. Veel fruit en groente wordt helemaal uit Zuid-Amerika ingevlogen, je kunt je voorstellen hoe lang het duurt voordat ze uiteindelijk in die grote supermarkt bij jou in de buurt liggen. Als je vers wil eten, kun je dus het beste gaan voor eten van de Nederlandse boerderij. Kies dan ook eens voor bio groente en fruit. Voor de teelt hiervan worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt en die vind je dan ook niet terug op je bord.

Een goede boer is beter dan een verre vriend

Nederland is de een-na-grootste exporteur van groente en fruit ter wereld (de grootste is Amerika). Echt iets om trots op te zijn! Door zoveel mogelijk van je boodschappen van Nederlandse bedrijven af te nemen, steun je onze economie. Zo kunnen boeren zich blijven ontwikkelen én wordt de rest van de Nederlandse economie gestimuleerd. Als het even kan, waarom zou je dan jouw geld naar het buitenland sturen als het ook in Nederland kan blijven? Daar profiteren we uiteindelijk allemaal van.

fruit is goed voor je

De meest milieubewuste optie

Zoals gezegd wordt groente en fruit vaak door de grote supermarktketens ingevlogen uit alle werelddelen. Dit heeft niet alleen invloed op de versheid van het product, maar het is ook nog eens niet goed voor het milieu. De bestrijdingsmiddelen die op ‘normale’ groente gespoten worden zijn ook niet goed voor de insecten die bij de boerderijen in de buurt leven. Hiermee wordt een delicate voedselketen ontwricht. Biologische groente wordt niet bespoten en is ook daarom de milieubewustere keuze. Hetzelfde geldt voor biologisch fruit.


Related Posts