Hoe kom ik van mijn lichaamsbeharing af?

Hoe kom ik van mijn lichaamsbeharing af?

Categorie : Tips

Hoewel lichaamshaar een functie heeft, is overmatig lichaamshaar niet prettig. Wellicht voel je je onzeker over je lichaamshaar en wil je ervan af. Gelukkig zijn er verschillende veilige manieren om van je lichaamshaar af te komen. We zetten onze tips op een rijtje.

Lichaamshaar laten laseren

Een manier van haarverwijdering die in opkomst is? Dat is laseren! Dit wordt namelijk steeds een stukje veiliger en goedkoper. Het grote voordeel aan laseren is dat je voor een langdurig effect gaat. Na het behandeltraject hoeft het verwijderen niet steeds te worden herhaald, wat bij andere technieken wel het geval is. Hoe dat werkt? Bestaand haar inclusief haarzakjes worden effectief verwijderd door de laser. De permanent onthaarde huid geeft weer zelfvertrouwen en een prettig gevoel. Je kunt verschillende onderdelen van je lichaam laten laseren. Denk aan oksel laseren: een behandeling die veel wordt gekozen. Ook bijvoorbeeld benen, armen, bikinilijn en buik kun je laten laseren. Na de eerste behandeling volgen meerdere vervolgbehandelingen, om tot het gewenste resultaat te komen. Trek hier dus wel de nodige tijd voor uit! Houd er ook rekening mee dat je na de behandeling tijdelijk niet in zonlicht mag komen, om goed herstel te bevorderen.

Scheren

De bekendste manier van haar verwijderen, is nog altijd scheren. Dit is dan ook een vrij eenvoudige manier van haar verwijderen, die je gewoon thuis kunt toepassen. Let er natuurlijk wel op dat je een scherp en schoon scheermesje gebruikt, om irritaties te voorkomen. Als je last hebt van irritatie door scheren, kun je het best je mesje vervangen. Blijft het irriteren? Probeer dan eens een ander type mesje uit, dat misschien beter bij jouw huid past. Het voordeel aan scheren is dat het eenvoudig en snel werkt. Het nadeel is dat de haartjes al heel snel weer terug groeien. Soms moet je de volgende dag alweer scheren. Als je daar geen zin in hebt, kun je beter voor een andere methode kiezen.

Waxen of harsen

Bij waxen of harsen worden de haren inclusief de wortel uit de huid getrokken. Met deze methode ben je relatief lang van je haren af, omdat de haarzakjes opnieuw terug moeten groeien. Het nadeel is echter dat je veel pijn kunt ervaren bij waxen of harsen. Er worden namelijk veel haren tegelijkertijd uit je lichaam getrokken – dat voelt niet prettig. Even op de tanden bijten dus!

Epileren

Wil je op een klein onderdeel van je lichaam haren verwijderen? Dan kun je aan epileren denken. Dit is bijvoorbeeld ideaal bij je wenkbrauwen. Je kunt hiermee namelijk gericht een aantal haren weghalen, zonder dat er te veel wordt verwijderd. Het is handig voor precieze klusjes.


Uitloggen op dit account

Geef een reactie

Related Posts