Gezonder leven door te stoppen met roken

Gezonder leven door te stoppen met roken

Dat roken erg ongezond is hoeven we je vast niet te vertellen. Ook de meeste mensen die nog wel roken zijn hier goed van op de hoogte. Toch lukt het veel mensen maar niet om echt helemaal te kunnen stoppen met roken. Als je het toch graag wilt, maar het lukt nog niet, dan raden we je aan om wat hulp in te schakelen, we vertellen je graag hoe je dat kan doen.

Een coach om je te helpen met stoppen

Als je al vaak geprobeerd hebt om te stoppen met roken maar het lukt niet helemaal, dan kan een persoonlijke coach je misschien wel vooruit helpen. Vaak heeft iedereen net even iemand nodig die zegt dat ze wel en niet moeten doen. Wij zijn bovendien gespecialiseerd in coaching om mensen te helpen met het stoppen met roken, daarnaast geven we ook ‘’stoppen met roken workshops’’ om mensen te motiveren, als extra hulpmiddel kunnen wij ook lasertherapie inzetten.

Vergoeding door je zorgverzekeraar

In veel gevallen is het mogelijk om de behandeling te laten vergoeden door je zorgverzekeraar. Deze heeft er natuurlijk ook baat bij dat je gaat stoppen met roken omdat je dan gezonder leeft en omdat je dan minder kans hebt op bepaalde ziektes en aandoeningen. De zorgverzekeraars zien dit daarom, en terecht, als een investering in jou maar ook in zichzelf.

Zwanger? Hulp om direct te stoppen met roken

Vooral als je zwanger bent is het natuurlijk noodzakelijk om direct te stoppen met roken. Er zijn twee manieren waarop wij en andere mensen je kunnen helpen om te stoppen. Vaak is telefonische coaching hiervoor voldoende. Als dat niet het geval is dan kan je ook gebruik maken van groepscoaching of een workshop volgen waarbij de juiste hulpmiddelen je worden aangereikt. Wij helpen je door tips te geven en door controles uit te voeren of je daadwerkelijk al gestopt bent met roken. Daardoor heb je een stok achter de deur!


Leave a Reply

Gerelateerde Artikelen