Ga jij dit jaar overstappen naar een andere zorgverzekering?

Ga jij dit jaar overstappen naar een andere zorgverzekering?

Categorie : Verzekeringen

Het einde van het jaar is in zicht. Dat is het moment waarop veel mensen zich voor het eerst bewust weer bezig gaan houden met hun zorgverzekering voor komend jaar. Nu verzekeraars hun polissen en prijzen bekendmaken, wordt het weer tijd om te vergelijken. Wij helpen je graag op weg.

Is overstappen naar een andere zorgverzekering lonend?

Overstappen naar een andere zorgverzekering kan zeker lonend zijn. In een jaar tijd kan er een hoop gebeuren. Twee gebieden zijn daarbij met name van belang: de dekking en de kosten. Deze veranderen elk jaar. Soms weinig, soms ingrijpend en bij niet elke verzekeraar in gelijke mate. Daarom is het elk jaar verstandig om te kijken of je over kunt stappen. Hetzij om ergens betere voorwaarden te krijgen, hetzij om voor een vergelijkbare polis dit jaar misschien voordeliger uit te zijn.

Elk jaar weer is er een ware wedloop tussen verzekeraars: wie biedt de goedkoopste zorgpremie van Nederland? Verzekeraars doen hun best om zo laag mogelijke premies te bieden. Dat is natuurlijk niet voor niets. Ervaring leert inmiddels dat voor zeer veel mensen de kosten doorslaggevend zijn. Door de jaren heen zijn zorgverzekeringen steeds duurder geworden, dus het kiezen van de goedkoopste basisverzekering is iets dat veel mensen willen.

Wanneer kies je voor een goedkope basisverzekering?

Laten we vooropstellen dat een goedkope verzekering niet per definitie minder is dan een duurdere. Echter: lage zorgpremies bestaan niet voor niets. Veel verzekeraars kijken naar manieren om hun premie voor het basispakket zo laag mogelijk te houden. De kunst van het weglaten is hierbij belangrijk.

Het is natuurlijk ontzettend prettig om een lage maandpremie te hebben. Echter: het is nog belangrijker om te kunnen vertrouwen op de juiste dekking. Aan een lage premie heb je immers niets, wanneer blijkt dat zorg die je nodig hebt niet bij jouw polis is inbegrepen.

Een wat duurdere polis, maar toch voordeliger uit?

Elke zorgverzekering kent een verplicht eigen risico. Door je eigen risico te verhogen, kun je jouw maandelijkse kosten verlagen. Zo kun je een toch al voordelige verzekering nog voordeliger maken, of de kosten van een wat duurdere verzekering omlaag brengen.

Hier is uiteraard wel een risico aan verbonden. Wanneer je medische kosten maakt die niet gevrijwaard zijn van eigen risico (een bezoek aan de huisarts hoeft bijvoorbeeld nooit uit eigen risico betaald te worden), kun je alsnog geconfronteerd worden met hogere kosten.

Uiteindelijk zul je zelf een inschatting moeten maken over welke zorg je nodig hebt en wat je hiervoor wilt betalen. Uiteraard laat dit zich nooit 100% voorspellen. Wanneer je echter de afgelopen jaren vrijwel geen medische kosten hebt gemaakt, zou het in je voordeel kunnen werken.

Online zorgverzekeringen vergelijken

Wil je eenvoudig online zorgverzekeringen vergelijken? Hier kun je de zorgverzekering 2020 vergelijken zodat je eenvoudig kunt zien welke verzekeraars wel en niet bij jouw wensen en eisen passen. Neem de tijd om goed te vergelijken, want je keuze is bijzonder belangrijk. Je zit er bovendien weer een jaar aan vast en tussentijds overstappen is zoals je weet niet mogelijk.


Uitloggen op dit account

Geef een reactie