Drie superfoods waar je niet zonder kunt

Drie superfoods waar je niet zonder kunt

De meeste mensen onder ons hebben wel eens gehoord van het fenomeen superfoods. Velen ween desondanks niet wat dat precies is. Mensen die bekend zijn met superfoods noemen voedsel superfood wanneer het buitengewoon gezondheid is. Een superfood bevat vele mineralen, vitaminen en antioxidanten. Een superfood zit boordevol antioxidanten. Deze stof wordt gezien als een bestrijdingsmiddel voor bepaalde ziektes en rimpels. Hoe meer van dit soort stoffen in je voedsel, hoe beter het voedsel is.

Een ander voordeel van een superfoods is dat er relatief weinig calorieën in zitten. Hierdoor heb je minder kans op gewichtstoename wanneer je veel superfoods gaat eten. Voedsel dat veel verzadigd vet bevat kan er voor zorgen dat je een verhoogd cholesterol krijgt en dit kan weer leiden tot bepaalde ziektes. Je kunt hierbij denken aan hartkwalen. Veel mensen denken dat superfood alleen groenten en fruit is. Dat is niet het geval. Er is veel voedsel dat kan worden aangeduid als superfood.

Superfood bosbessen

Uit onderzoek is gebleken dat bosbessen onder de noemer superfood vallen. Bosbessen zijn goed voor je lichaam en het is zelfs gebleken dat bosbessen een positieve werking hebben op het verouderingsproces van het zenuwstelsel. Daarnaast bevatten bosbessen ook een ontstekingsremmer waardoor bosbessen zeer geliefd zijn bij mensen die gevoelig zijn voor ontstekingen.

Acia bessen

Een Acia bes heeft de grootte van een cranberry en is van paars van kleur. Deze bessen zijn voornamelijk bekend omdat ze een grote hoeveelheid antioxidanten bevatten. Hierdoor worden deze bessen vaak gebruikt in voedingsproducten om gewicht te verliezen.

Rauwe honing

Niet veel mensen zijn op de hoogte van de werking van ‘rauwe honing’. Rauwe honing wordt gezien als een vervanger van suiker. Rauwe honing behoort tot een van het gezondste voedingsmiddelen. Het zorgt er bijvoorbeeld er voor dat slechte bacteriën uit je lichaam wordt geweerd. Het zit vol met vitaminen en mineralen.