De elektrische sigaret wordt het nieuwe roken

  • 0
Elektrisch roken

De elektrische sigaret wordt het nieuwe roken

Tags : 

Dampen met een elektrische sigaret wordt steeds meer gezien als het nieuwe roken. Het dampen van een e- sigaret heeft een aantal overeenkomsten met het roken van tabakssigaretten maar er zijn toch  ook wel een aantal verschillen. Bij elektronisch roken inhaleer je nooit meer de vele gifstoffen zoals bijvoorbeeld koolmonoxide en teer in . Daarnaast is dampen vele malen goedkoper dan een tabakssigaret en heb je niet last van ontwenningsverschijnselen.

Overstappen op de e-sigaret loont

Overstappen op de e-sigaret loont. Het kan enorm helpen om te stoppen met roken, omdat bij elektronisch roken de mogelijkheid bestaat om langzaam de behoefte aan nicotine af te bouwen. In korte tijd  nadat je bent overgestapt op de e-sigaret merk je al de voordelen. Zo ervaar je snel meer energie, conditie een beter smaak en reukvermogen en geen stinkende kleding en adem meer. Daarnaast is elektrisch roken ook nog eens stukken goedkoper dan de tabakssigaret, dit voordeel kan wel oplopen tot een besparing van 80%. In geld omgerekend betekent dit al gauw een bedrag van een paar duizend euro op jaarbasis.

Hoe werkt een e-sigaret?

Bij het nemen van een trekje aan de elektrische sigaret, wordt door middel van een batterij  de verdamper verwarmd waardoor een kleine hoeveelheid vloeistof wordt verdampt, deze vloeistof wordt ook wel e-liquid genoemd. Deze e-liquid die wordt verdampt  is te koop met of zonder nicotine. E-liquids bevatten niet de vele giftige stoffen die bij verbranding van tabaksartikelen wel vrijkomen zoals bijvoorbeeld teer en koolmonoxide. Een belangrijk voordeel bij het gebruik van een e-sigaret is ook dat het mogelijk is om het nicotinegehalte langzaam af te bouwen in je eigen tempo, op die manier is het zelfs mogelijk om op termijn helemaal nicotinevrij te dampen.

Je omgeving zal de e-sigaret ook waarderen

Dampen heeft als grote voordeel dat jouw omgeving er geen last van heeft omdat dampen nagenoeg geurloos is. Je kunt dus lekker dampen thuis in de huiskamer zonder dat anderen hier last van hebben. Om die reden is het ook in veel horecagelegenheden toegestaan om te dampen, wel is het verstandig even te vragen of  dit het geval is.


Laat een reactie achter

Gerelateerde Artikelen