Botox: Alles wat je moet weten

Botox: Alles wat je moet weten

Botox, de naam kent menigeen, maar wat het is en waar het voor ingezet kan worden vaak niet. Vandaag leer je alles over botox.

Botox, wat is het?

Botox is een de afgekorte naam voor Botuline Toxine. Botuline Toxine is een eiwit dat verkregen is uit de bacterie Clostridium botulinum. Botuline Toxine kent twee duidelijke effecten:

* Het eiwit blokkeert de prikkeloverdracht van zenuwen naar spieren, waardoor de werking van de spieren afneemt of stil komt te liggen. Dit eiwit wordt in uiterst kleine hoeveelheden en sterk verdund, geïnjecteerd in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor de lijntjes die ontstaan bij mimiek. (bijvoorbeeld fronslijnen en kraaienpootjes). Na enkele maanden herstelt de spieractiviteit volledig. Let wel, bij overmatige gebruik kan verlamming ontstaan.

* Het blokkeert de werking van zenuwen die zweetklieren aansturen, waardoor voorkomen wordt dat er zweet geproduceerd kan worden.

Botox wordt als gevolg van deze eigenschappen niet alleen gebruikt voor rimpelbehandeling, maar ook tegen migraine, overmatig zweten en tandenknarsen.

Wat vind jij van Botox?

Zou jij botox gebruiken en zo ja waarvoor? Laat het hieronder als reactie weten!


Related Posts