5 Superfoods die je direct zou moeten gaan eten

  • -

5 Superfoods die je direct zou moeten gaan eten

Tags : 

Superfoods, ook wel powerfoods genoemd, staan volop in de belangstelling en dat is niet gek als je nagaat hoe erg ze ons leven kunnen verrijken door het gezonder en meer energiek te maken!

Om niemand tegen zijn hoofd te stoten hebben we in willekeurige volgorde vijf superfoods vermeld die je direct in je voedingspatroon kan incorporeren:

1. Zalm

Decennia lang werd het eten van voedsel met hoge vetwaardes als ongezond gezien. Er was een ware lobby tegen het eten van vis en vlees. Tegenwoordig weten we natuurlijk beter. Zalm is daar een goed voorbeeld van, deze vissoort zit tot de nok toe gevuld met gezonde Omega 3 vetten.

2. Blauwe Bosbessen

Deze donkerblauwe besjes kennen een heerlijke smaak en zijn tegelijkertijd ontzettend gezond. ‘Blueberries zitten barstensvol met anti-oxidanten die bijdragen aan het versnellen van het metabolisme en die bloeddrukverlagend werken.

3. Griekse Yogurt

Room is een ware dikmaker. Een goed alternatief voor het koken hiermee is het gebruik van Griekse yoghurt.

4. Amandelen

Heb je lekkere trek tussen maaltijden door, dan biedt een handjevol amandelen uitkomst! Deze noten kennen een smaakvolle vettige, zoute smaak die snel de honger stilt. Het eten van een of twee amandelen geven al een hele energieboost, pas echter wel op met het aantal dat je snackt. Per grote noot zitten er 6 calorieën in.

5. Bloemkool

Bloemkool is niet weg te denken uit de Nederlandse keuken. In de Verenigde Staten is deze ultra gezonde groente echter pas net ontdekt. Bloemkool kan op vele manieren gebruikt worden in een gezonde maaltijd, het hoeft dus niet per se door aardappels geprakt te worden, maar kan ook gebruikt worden voor het verrijken van heerlijke groentesmoothies.

Wist je bijvoorbeeld dat bloemkool barstensvol met anti-oxidanten, vezels, calcium, ijzer, vitamine A, B1, B3, B6, E en omega 3 vetten zit? Waarschijnlijk niet!

Extra ter voorkoming van ouderdomsziekten:

6. Brocolli, ui en knoflook

Het eten van brocolli en groenten uit de allium familie (ui, knoflook) beschermt het lichaam tegen gewrichtsslijtage en verkleint de kans op artrose.